We verliezen niptjes de topper.

Speeldag 12 in de Liefhebbers Voetbal Liga.
We ontvangen ongeslagen reeksleider “Fc Vervoort” uit Herentals in onze Laagland Arena.
6 graden en een grijze setting zijn de omstandigheden waarin dit duel plaatsvond.

Fc Vervoort verdedigd de reeds 6 punten voorsprong in het klassement, en DGZ is eropuit om de ongeslagen reeks hier in Antwerpen stop te zetten.
We trappen af, en we zien meteen een gebalanceerd matchbeeld, beide teams brengen attractief voetbal, en kunnen kansen creΓ«ren. Het is echter in minuut 19 dat -jawel- DGZ voor het eerst de netten doet trillen. Foutje op 20 meter van de Vervoortse verdediging, vrije trap… Benji zet zich achter het kanon, trapt hem links centraal, de keeper zit er bij maar kan hem niet klemmen, in de rebound staat Firens paraat om hem in de verste hoek binnen te schuiven. 1-0 !
Vervoort reageert, ze komen enkele keren dreigen in de 16 maar de verdediging en de keeper staan pal. We komen 1 keer goed weg met een bal op de lat, maar ondertussen dreigen ook wij enkele keren mooi in de 16. Dave heeft zowaar de 2-0 aan de voet, maar beslist op de keeper en verrekt een spier, we spelen meteen onze spits kwijt na 25 minuten voetbal. Roy vervangt hem.
Het spel gaat op en af met kansen voor beide teams, maar het is toch de reeksleider die achter DGZ moet aanhollen. In minuut 47 worden we uitbetaald voor het harde werk. Na een 1-2tje tussen Urbion en Jay, kan Jay doorbreken op rechts. Hij blijft koel, en schuift de bal beheerst voorbij de doelman in de verste hoek. 2-0 op slag van rust !

Tijdens de rust pompen beide ploegen wat motivatie, maar het is DGZ dat het friste uit de kleedkamer komt, we gaan meteen vol voor de overwinning en verdedigen onze voorsprong op een volwassen manier. We noteren tot minuut 75″ geen noemenswaardige kansen voor FC Vervoort, tot, bij een donderslag bij heldere hemel, onze Vermaelen een penaltyfout maakt in de 16, de beelden zijn twijfelachtig, en volgens de VAR speelt hij eerst de bal, maar neemt de Vervoorste aanvaller de opportuniteit om op een sluwe manier van dit maneuvre te profiteren. De scheidsrechter ziet er penalty in, en zo geschied… De penaltynemer zet onze keeper op het verkeerde been en zet hem om in de aansluitingstreffer 2-1!
De ommekeer is ingezet… Maar niet in aantal kansen… Buiten 2 corners, een vrije trap en in de kiem gesmoorde kansen komt Vervoort er niet uit deze 2e helft. We moeten echter wel de efficientie in de 2e helft prijzen waarmee Vervoort voor de dag komt. Onze verdediger stapt naast de bal en de Herentalse aanvaller breekt door en knalt hem binnen. 2-2 op minuut 81. Vervoort heeft nog een overwinning geroken, en het geloof in deze wedstrijd is helemaal terug ! Maar de beste kans valt toch aan de overkant, waar Firens nog een bal op de lat beslist. Quasi vlak na deze kans, doen we voor onszelf de boeken toe. Een discutabele inworpfase ligt aan de basis van deze flater, terwijl we nog aan het discussieren zijn dat de inworp voor ons is, werpt Vervoort de bal in. Ze beslissen eerst op een verdediger, in de herkansing komt de bal recht door een zwerm van verdedigers onhoudbaar in de verste hoek. We geven de punten hier weg in minuut 93.

Maar! Geen probleem, groots in de nederlaag dat we zijn, moeten we toegeven dat we simpelweg niet volwassen genoeg waren om de reeksleider de nek om te draaien toen we het moesten doen. We hebben nochtans wel de wanhoop in de Herentalse rangen gehoord en gezien. We hebben de Vervoortse spelers getrakteerd op nen bak en hen nog veel succes gewenst!
Sterke wedstrijd van DGZ ! Op naar de volgende 15 finale wedstrijden !
#ComeOnYouBlacks

Start a Conversation

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *