Voetballend beter DGZ hield de punten thuis !

📰Wedstrijdverslag Matchday 12📰
We ontvingen in regen 💦 & wind 💨, het Herentalse “Fc Vervoort”. Een belangrijk duel voor onze blacks, aangezien Vervoort een rechtstreekse concurrent in de reeks is. We verwachten ons dan ook aan een moeilijk duel. 🤔 We trappen af en nemen het spel in eigen handen, we proberen zo snel mogelijk een goaltje te prikken maar Vervoort staat nog fris en monter op de barricade. 🚧 Ook de Herentalse troepen trekken bij regelmaat van de klok naar voren. ⬆ Onze Andy Struyf redt een prachtige kans en de Vervoort doelman doet hetzelfde aan de overkant. ✔ we lijken af te stevenen op de brilscore 👓 als rust stand. Daar dacht Urbion V Kasbergen wel even anders over wanneer hij een voorzetje van De Wolfkes op de slof neemt en prachtig binnen kruist. 🥂 1-0 ! Amper 2 minuten later is het Schani Firens die op steekpass van Urbion zichzelf doorzet en laag voorbij de keeper schuift. 👌 2-0 op slag van rust ! Over een mentale tik gesproken! Ideaal scenario voor onze blacks. 🎬
We komen scherp en fris uit de kleedkamer en spelen nu duidelijk tegen een neergeslagen Vervoort. Mooi combinatiespel en een vlot tempo drijven de ballen naar voren. Kwartiertje na aftrappen kan Bjorn Dujardin, de keeper ver genoeg uit zijn doel lokken, dat hij het balletje er simpelweg maar voorbij te trappen heeft. BAM 3-0 🎇🎆. Het lijkt nu wel boeken toe. We noteren nog wel een aanval of 3 van Vervoort maar geen echt doelgevaar. Even later kan Yannick Coët doorbreken en de bal laag over de grond in de verste hoek plaatsen. 4-0. 🎶Oh when the blaaaccckksss, go marching in !!! 🎼 4 minuten later de genadeslag, opnieuw Yannick die een laag schot in het center van het doel waagt, de doelman stampt erover en geeft ons de forfaitscore in cadeauverpakking 🎁 !. De enige doelstelling zou nu nog zijn, de nul te houden, maar iedereen heeft een goaltje geroken en we geven ruimte weg vanachter. Daar kan Vervoort omstreeks minuut 80 van profiteren door de keeper, properkes en beheerst uit te spelen, en dus ook zijn 2de clean sheet oprij in de kiem te doen smoren. 🤷‍♂5-1. In de allerlaatste speelminuut, breekt een Herentalse aanvaller nog door, en kruist de bal ook mooi binnen. 🎯 5-2 werd de eindstand. We danken Fc Vervoort voor de zeer positieve ingesteldheid en de uiterst sportieve partij, we kijken alvast uit naar de verplaatsing richting Herentals !

We deden alweer goede zaken in het klassement en staan op een mooie tweede plaats ! Volgende week gaan we op bezoek bij rechtstreekse concurrent en titelkandidaat: Fc Silverbacks. Afspraak om 14.30h op het terrein van KSV Schriek – Tuindijk 40, Schriek. #ComeOnYouBlacks !!! 🖤🧡