Ten onderen tegen VK Bergen.

Speeldag 10 in de liefhebbers voetbal liga. VK Bergen kwam op bezoek. We wisten op voorhand dat ons een heel moeilijke wedstrijd te wachten stond, na een 4-0 pandoering vorig seizoen, verwachten we ons alweer aan een special edition team, om een wedstrijd tegen de 2e af te werken. Want dat VK Bergen uit een spelerspool kan kiezen die toch wat boven het LVL niveau is, mag je uzelf altijd aan een voetballende wedstrijd verwachten.

Mooie herfstdag en een aangenaam zonnetje zijn de scéne vandaag. Andy neemt positie in doel. Daarvoor posteren Michael, Timmy, Kenneth en Wesley. Op het middenveld nemen onze sterren Jay, Urbion, Benji, Firens & Ashmat plaats. Met in de diepe spits, onze Ronaldo van den Aldi, Tryggve.

We beginnen goed aan de wedstrijd, we kunnen de verdediging van Bergen aan het werk zetten door over de flanken naar voren te trekken, het is echter aan de overkant dat VK Bergen de beste kans van de openingsfase krijgt. Kenneth en Andy miscommuniceren en een VK Bergen aanvaller profiteert ervan, hij beslist voorlangs. Het balletje gaat op en neer zonder echt grote opportuniteiten aan beide kanten. Op minuut 11 is het wel DGZ dat doorzet op links, Urbion zet strak voor tot bij Schani die afwerkt in de verste hoek. 1-0.
Bergen laat zich nog niet kennen en komt er voetballend steeds beter en beter uit. We worden op onze eigen helft onder hoge druk gezet, en laten het zelf na om in het middenveld onze tegenstander het voetballen te bemoeilijken. Op het halfuur grijpt Michael in met een tackle binnen de 16, Pinanti! Bergen zet de bordjes gelijk. 1-1. Meteen de ruststand.

2 aanpassingen bij DGZ, Tryggve ruilt met Dave en Ashmat ruilt met Mikis.

Bergen wilt de punten en drukt meteen goed door. We noteren er 2 offside fases uit en uiteindelijk een doelpunt na een uur voetballen. 1-2, we zijn op achtervolgen aangewezen en veranderen van systeem. Urbion en Jay vatten post naast Dave.
We zoeken en pressen, maar het is wachten tot minuut 78, wanneer Timmy met een zeldzame flits een prachtige steekpass uit de schoenen tovert. Dave kreeg hem getelefoneerd en werkt hem koeltjes af. Het is zowaar 2-2!
We zijn content met een punt tegen dit VK Bergen, maar het mocht niet zijn. In de laatste speelminuten, zorgt een verdedigende uitschuiver dat we het punt alsnog moeten laten varen. De Bergense aanvaller zet door op hun rechterflank en werkt af met een laag schot in de verste hoek. 2-3 Kopjes naar beneden, en 2 minuten later loopt de score op bijna exact dezelfde manier nog uit tot 2-4.

Een verdiende zege voor dit VK Bergen. We moesten het fysiek afleggen tegen toch enkele spelers die op andere velden spelen dan op de liefhebbersvelden.
Geen man overboord, We win some, we learn some, we lose some, en op naar volgende week ! We gaan op bezoek bij ZWD La Folie. #ComeOnYouBlacks 🖤🧡