Out of the race…

Speeldag 21 in de L-V-L. Voor ons stond de belangrijke verplaatsing naar Wiekevorst op het programma, Fc United, de leider in het klassement wacht ons op. Belangrijke punten voor hen en voor ons, wij konden blijven meespelen voor de titel en United zou zeker blijven van haar leidersplaats met de hete adem van RS Corsica en Fc Silverbacks in hun nek.

We vangen de wedstrijd met volgende spelers aan: Andy in doel, Andy – Timmy – Dimitri – Wesley – Schani – Ashmat – Yannick – Kevin – Urbion – Bjorn. De eerste helft is gelijk opgaand met niet veel, maar wel een paar kansen aan beide kanten. Björn heeft een prachtige kans op 0-1 maar neemt de bal direct op de slof en knalt hem ver over. De laatste 10 minuten van de eerste helft, geven onze jongens hier en daar wat meer ruimte weg , amper 2 minuten voor rust brengt United de score op 1-0 met een discutabel doelpunt dat volgens menig aanwezigen een duidelijke offside goal was, maar helaas, als de scheidsrechter een beslissing maakt is die onomkeerbaar. Mokerslag om de kleedkamer in te gaan. Maar helaas niets aan te doen…

Een verschuiving in de tweede helft en we kunnen er weer tegenaan. Opnieuw hetzelfde spel, we lijden her en der balverlies en United zit er overal tussen, onverzorgd wegwerken ligt mee aan de basis van het vele balverlies. In het slotkwartier krijgen we nog ruim aantal kansen om de score op 1-1 te zetten. 2 vrije trappen, eentje die prachtig getrapt werd maar ook prachtig gered werd door de doelman, een ware safe! En nog eentje die we hoog over knallen… omstreeks minuut 83 komt Björn nog oog in oog met de keeper, maar blijft niet kalm, en trapt met nog een zee van tijd, direct over doel. en zoals het dan meestal gaat in voetbal krijg je het deksel op de neus, in de allerlaatste minuten breekt United door, en schuift de aanvaller de bal heel mooi voorbij de doelman in de verste hoek, mooi doelpunt en over de hele wedstrijd bekeken een verdiende zege voor United.

Met dit verlies zijn we nu hoogstwaarschijnlijk uitgeteld voor de titelstrijd, we laten 3 concurrenten varen tot op 6 & 7 punten met nog 6 matchen voor de boeg… maar, we beloven de resterende ploegen in die strijd het nog flink lastig te maken 😉

Volgende week komt Fc Voet uit Wiekevorst met de bus op bezoek in onze Laagland Arena, supporters op post om ons te helpen de rug te rechten!

#ComeOnYouBlacks