Mission Accomplished.

Speeldag 5 in de liefhebbers voetbal liga, we mochten KFC Diamantschijf ontvangen voor wat een moeilijk potje voetbal beloofde te worden. We kennen deze tegenstander immers reeds van de 4e divisie, toen waren onze onderlinge resultaten nog ‘om te blijten’, we verloren op eigen veld met 1-6 en mochten op verplaatsing de forfaitcijfers, 5-0 noteren.We hadden dus nog iets recht te zetten…
We komen aan de aftrap met een 4-4-2 opstelling, Michael, Kenneth, Timmy en Wesley nemen de verdediging voor hun rekening. Benji, Ashmat, Schani & Jay spelen in een ruit op het middenveld, Dave en Tryggve verzorgen de aanval. Per staat tussen de palen ! We gaan vanaf de aftrap direct voor hoge druk en maken het spel op de helft van de tegenstander, het is amper 2 minuten wachten tot Dave in de 16 een schot in de linkeronderhoek placeert, de keeper zit er nog bij, en werkt weg tegen de buitenkant van de paal, waarop Tryggve paraat staat om de rebound binnen te tikken. 1-0 op minuut 2 ! Mooi scenario in de maak… We houden de vlam in de pijp, en kunnen nog enkele keren dreigend voor doel een kans wagen, maar het vizier staat nog niet 100% scherp afgesteld. Onze verdediging daarentegen staat scherp, We kunnen deze eerste helft voor Diamantschijf 2 schoten op doel noteren, waarvan 1 afgeweken schot op de voet van onze Timmy, als bij wonder de linker kruising in waait. 1-1 op minuut 25. We houden het mooi dicht vanachter voor de rest van de helft en gaan verder op zoek naar de voorsprong. We prikken er echter geen meer deze helft.
De 2e helft beginnen we ongewijzigd. Meteen drukken we naar voren. Opnieuw amper 2 minuten ver in de tweede helft, terugspeelbal op de keeper van Diamantschijf, die nonchalant centraal uittrapt, recht in de voeten van onze Tryggve, die helemaal vrij staat, hij neemt zen tijd, en legt de bal in het mandje. 2-1 ! Droomscenario, en de match volledig in handen. We maken het voetballen voor Diamantschijf moeilijk door de sleutelspelers te neutraliseren, en kort op de bal te blijven spelen. Onze Schani & Jay toveren prachtige voorzetten en loopacties uit de voeten en zetten de tegenstander zwaar aan het werk. Omstreeks minuut 55 wisselen we verdediger Timmy voor onze kersverse debutant in het veldspel, Andy. Even later pompen we er een extra verdediger (Edwin) bij, en schakelen we om naar 5-3-2 om onze voorsprong veilig te stellen. Diamantschijf kan weliswaar nog enkele vrije trappen versieren maar komt niet meer in de buurt van ons doel. Wesley mag omstreeks minuut 70 na een verdienstelijke wedstrijd op de linksback zijn positie afgeven om onze Ronney de kans te geven te schitteren in de ondergaande zon. Ook Dave mag na een scherpe wedstrijd met een onrechtstreekse assist achter zijn naam gaan rusten om onze Morad nog 20 minuten of fame in de Laagland Arena te gunnen. We trekken de match met nog 5 minuten extra blessuretijd op een volwassen manier binnen, en mogen veilig stellen dat we ze volledig in de hand hadden.
Een topprestatie van alle 15 spelers vandaag !
Op naar de volgende top-affiche ! Volgende week gaan we op bezoek bij ‘Fc Sportief’ in Grobbendonk. Ze staan momenteel op de 3e positie met evenveel punten als ons. (10) Een 6-punten wedstrijd dus ! Supporters op post ? ! #ComeOnYouBlacks !!