Klinkende zege in Wiekevorst.

Speeldag 7 in de liefhebbers voetbal liga. Na het winnen van twee top 4 duels kunnen we ons vandaag naar de 2e positie in het klassement hijsen.

We maken de verplaatsing naar Wiekevorst met een beperkte kern, 4 last minute afzeggingen reduceren de bezetting van 16 naar 12. Fc Voet volgt ons op 4 punten, ze konden 9 punten uit 6 duels putten.

We opteren opnieuw voor een stevige verdediging met Wesley, Kenneth, Timmy en Kevin. Daarvoor staat onzen Afghaanse international die de ballen aan Benji, en onze Griekse god, Mikis aflevert. De flanken worden bezet door Firens, aka ‘gebroken teen’. Aan de overkant neemt ‘black magic’ Jay de flank op zichzelf. In de diepe spits neemt kapitein Tryggve de aanval op zich.

We trappen af, en FC Voet pompt er meteen hun beste krachten in de eerste 10 minuten van het duel uit, waarbij ze telkens op een 4 mans muur botsen en niet echt voor concreet gevaar kunnen zorgen. Na de openingsfase bouwen we op naar voren, over de flank van Jay kunnen we bij regelmaat van de klok een schot wagen, de keeper komt een paar keer goed tussen. Het is echter maar een paar minuten drukken alvorens Ashmat een voorzetje op Firens zijn hoofd plaatst (aangezien zijnen teen een pijntje heeft) hij zet zijne kop tegen de bal en knikt hem op de grond in doel. 0-1. 10 minuten later komt Benji piepen in de grote rechthoek, hij tovert een prachtige individuele actie uit de schoenen en schildert de bal met een geplaatste lobbal in de verste hoek. 0-2. Meteen de rust stand.

Na rust zoekt Voet naar de aansluitingstreffer, ze proberen, maar komen er niet echt uit. De gevaarlijkste kans, en meteen ook de enige redding van Andy in ons doel deze middag, komt er na een slecht ingespeelde centrale bal recht in de voeten van een Voet-aanvaller. Hij blijft niet kalm en waagt een schot van buiten de zestien i.p.v nog wat meters te winnen om een schot te plaatsen. Hij probeert hem net aan de binnenkant van de paal te plaatsen, maar daar is Andy met de redding. We zweven wat met de 0-2 voorsprong en laten de tegenstander voetballen, diep in de zestien komt er een hoge bal richting voet aanvaller, keeper komt uit, en het Voetse hoofd kopt hem met een boogballetje over Andy. 1-2. 15 minuten voor tijd. Voet haalt nieuwe energie uit de aansluiting en pompt hoop en moed op. We laten ons echter niet kennen en trekken in de aanval, Tryggve wilt graag een doelpuntje prikken om zijn topscoorder positie binnen het team te versterken maar beslist tegen de paal, even later beslist Benji tegen dezelfde paal! 5 minuten voor tijd, sleuren we de hoop op een puntje uit de Voetse zielen. Tryggve breekt diep door op rechts, Mikis is mee. De keeper komt uit naar Tryggve, hij legt de bal mooi af in de voet van Mikis, die kan binnentikken in open doel. 1-3 Boeken toe.

We pakken de 3 welverdiende punten mee naar Antwerpen en constateren dat Gloria punten heeft laten liggen, waardoor we mogen plaats nemen op de 2e positie. Op 5 punten van leider FC Vervoort.

Volgende week krijgen we de Mechelse fusieploeg Fc Forza Mikaza op bezoek in de Laagland Arena. We zullen ze warm verwelkomen en trachten op ons elan verder te gaan, supporters op post ?!

#WhenTheBlacksGoMarchingIn #ComeOnYouBlacks 
๐Ÿ–ค๐Ÿงก๐Ÿฅ‚