Heroïsche overwinning in Grobbendonk.

Op deze door regen gedomineerde zaterdagmiddag trokken we met slechts 10 strijders naar Grobbendonk, Onze ploeg had te maken met geschorste,geblesseerde en zieke spelers, maar we konden toch nog een ploeg op de mat brengen. Andy Struyf – Kevin Vermaelen – Andy Struyf – Timmy Moons– Urbion V Kasbergen – Yannick Coët – De Ceulaer Tom – Schani Firens – Ray Carvers – Trygg Ve
Aanhoudende regen zorgt voor een drassige situatie op een toch nog redelijk bespeelbaar veld, hoewel we maar met 10 zijn lijkt Stoopke het extra man voordeel niet te kunnen benutten, hoogstwaarschijnlijk dankzij onze Urbion die voor deze gelegenheid van het aanvallend middenveld naar de centrale verdediging werd verschoven en daar vervolgens elk mogelijk gevaar in de kiem deed smoren. 
Rond minuut 20 is het diezelfde Urbion die vanop eigen helft een lange steekbal richting Ray knalt, over de verdediger recht in de looplijn van Ray. Hij pakt zijn meters richting doel en waagt een schot, initieel lijkt de keeper erbij te zitten maar het schot is te hard en kaatst van de keeper af, in doel. We vegen de brilscore weg, tegen de verwachtingen in, en geven Stoopke meteen een mentale tik. De voorsprong pompt de 10 koppige moraal sterk op en we blijven de bal mooi rond spelen. Stoopke kan zich 2 keer voor doel profileren maar beslist naast & over. 10 minuten voor rust is het Tryggve die kan profiteren van een verdedigende fout, waarop hij de bal meeneemt en oog in oog voor de doelman komt te staan, hij blijft kalm en schuift de bal netjes links voorbij de keeper. Het staat zowaar 0-2 voor onze blacks ! Verder kan Yannick nog een vrije trap net onder de lat doen binnenvallen, maar de keeper haalt hem eruit. Meteen ook de ruststand.

Tijdens rust beseffen onze jongens dat de tweede helft een ander paar mouwen zou worden, onze tegenstander moet immers komen om de nare situatie waarin ze zich bevinden te trachten keren. We praten ons wat moed in, en keren terug naar de arena…

Stoopke brengt een wissel in, en drijft -zoals verwacht- de druk op. Dat resulteert al snel in een hoekschop die in eerste instantie werd weggewerkt, maar bij een vrije speler net buiten de 16 in de voet botst. De speler scheert hem over de grond net naast de paal binnen. 1-2 en de vlam zit terug in de pijp. Stoopke haalt veel vechtlust uit de aansluitingstreffer en probeert te komen. 20 minuten ver in de eerste helft komen we in een fysiek dipje terecht, de aanhoudende druk zorgt ervoor dat we zijn teruggedrongen tot op onze eigen helft, maar Stoopke kan er geen enkele noemenswaardige doelkans uitputten, en komen ogenschijnlijk zelf in de fysieke kelder terecht na 75 minuten voetbal in hondenweer. Stoopke brengt een tweede wissel op het veld en versterken zo hun aanvallend compartiment voor een slotoffensief. We hebben nog een prachtige kans op de 1-3, maar het schot van Ray werd eveneens uit de linkeronderhoek gehaald door de doelman. Ook Yannick dribbelt in de zestien, 2 verdedigers weg, om zijn schot nog net geblokkeerd te zien door een blauw/gele voet.
Commotie in de laatste 2 minuten van het spel zorgen echter voor hoogspanning. Vrije trap voor Stoopke vanop 25 meter… Naast, een 2de vrije trap… weggewerkt in het pak. Nog een laatste counter en de scheidsrechter fluit af.

Beide teams pakken nog een jammerlijke 2de gele kaart die resulteerde in rood voor protest na het affluiten. 
Maar ! tegen alle verwachtingen in pakken we hier met een ijzersterk georganiseerde wedstrijd de 3 punten mee naar Antwerpen. We doen bovendien goede zaken in het klassement, nu rechtstreekse concurrenten Rs Corsica & Fc United, beide 2 punten hebben laten liggen op hun wedstrijden.

Volgende week nemen we het in eigen huis op tegen 1 van de sympathiekste ploegskes uit onze reeks, Real Putte komt op bezoek in de laagland arena (y)

#ComeOnYouBlacks 🖤🧡