FC GLORIA NGB, over de knie!

Eerste speeldag van de terugronde in de Liefhebbers Voetbal Liga. We gingen op bezoek bij Gloria NGB. In de heenwedstrijd gingen we doelpuntenloos ten onderen met 0-2 op eigen veld, we hadden dus iets recht te zetten.

We gaan 2019 niet achter ons laten met een 0 op 9 dus we gaan vol voor de overwinning op deze grijze en koude Zaterdag.

Een experimentele verdediging deze wedstrijd, met Kevin, Roy, Timmy en Wesley, daarvoor posteren we Schani, Urbion Ash en Michael met als nieuw spitsenduo Dimitri en Mikis.

We trappen goed af, meteen gretig en hoge druk op de bal, er volgen vrijwel meteen kansen. Gloria kreunt onder de aanhoudende druk en moet veel balverlies lijden op het middenveld. Ze proberen vooral om via de lange bal hun voorhoede te lanceren, dit lukt af en toe maar onze verdediging staat scherp, bovendien haalt gelegenheidskeeper Benji er zeker 3 ballen uit. We maken het spel en de tegenstander moet veelal achter ons aanhollen, we zien dat het goed is. Het is wachten tot 5 min voor rust om de brilscore van het bord te vegen. Mikis zet door en schuift hem laag in de verste hoek. 0-1.
Een kleine 2 minuten later persen we er nog de ideale ruststand uit via Michael, die in ware ‘Lamkel Ze’ style doordrukt op links terwijl hij op rechts staat, hij verovert de bal en kan hem perfect klaarleggen voor Firens die het leer ook nog eens in het mandje legt. 0-2 en rust.

De tweede helft begint klassiek. Wij zetten druk en beletten de tegenstander te voetballen. Rond minuut 55 opnieuw Mikis die de bal kan binnenleggen. 0-3, na een mooie laterale doorsteekpass van Ashmat. Maar een wedstrijd is nooit gespeeld tot het laatste fluitsignaal. 2 individuele foutjes geven de Glorianen opnieuw hoop. Het is zowaar 2-3 op een tijdspanne van 5 minuutjes. De moraal binnen de Hulshoutse rangen stijgt, en ze zoeken nog een punt uit de brand te slepen. Spannende minuten volgen, een kleine periode van destabilisatie krenkt de DGZ verdediging. Maar daar is Benji om de voorsprong te bewaren. Onze tegenstander schuift echter veel te hoog, waardoor ze op hun beurt in minuut 88, met een lange bal van Urbion naar onze Griekse God, Mykoz gepakt worden. Hij komt alleen voor de doelman te staan en werkt beheerst af. 2-4 Dat noemen ze nog eens de boeken toe doen, de opgebouwde hoop van Gloria werd al snel tevergeefse hoop. De scheidsrechter blaast het laatste fluitsignaal en DGZ sluit 2019 af met een top overwinning !

Met deze driepunter springen we over Gloria NGB in het klassement. Op naar de 2e plaats !
Maar nu is het tijd voor de winterstop. We komen pas terug in actie op 11 Januari 2020, op eigen veld tegen de Herentalse troepen van FC Lindau. Na de wedstrijd houden we een kleine nieuwjaarsreceptie voor spelers, ex-spelers, supporters en sympathisanten. Allen welkom om te klinken op een nieuw jaar !

#ComeOnYouBlacks 🖤🧡 #WhenTheBlacksGoMarchingIn 💪