FC DasGeneZever vs Fc Valvecke B

3 - 2
Full Time

Samenvatting

Deze middag werd de eerste speeldag van de Liefhebbers Voetbal Liga afgewerkt. Nieuwkomer in deze liga, ‘Fc DasGeneZever’ mocht de openingswedstrijd verzorgen tegen Fc Valvecke.

Valvecke dat vorig seizoen nog op een mooie 5de plaats eindigde kwam vandaag vanuit het verre Herenthout naar Merksem om de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen te spelen. De 3 punten daarentegen zijn in Merksem gebleven ! Het werd 3-2 na 90 minuten spelen.

De mannen van DGZ die voor het eerst onder kersverse trainer Guy Vanhaelewijck de grasmat betreden spelen met een 3-4-3 tegen een 3-5-2 van Valvecke.

Tijdens de rust voert coach Vanhaelewijck 1 wissel door: Rolf Landgoed ruilt de bank met Michael Nelissen en komt het middenveld versterken.DGZ begon gretig aan de wedstrijd en speelde meteen met een hoge druk naar voor… Valvecke liet zich niet overlopen en anticipeerde nu en dan met een gevaarlijke counter  maar de verdediging stond paraat en weerde elke dreiging. Ook doelman Bjorn Van Deun vermijd tot 3 keer toe een achterstand. Een vrij opgaande match tot in minuut 38 de eerste klap word uitgedeeld. Ray Carvers kan de bal naar nummer 7 Schani Firens koppen die afwerkt tegen de netten. 1-0 Met een doelpunt net voor rust, een ideaal scenario voor DGZ, Valvecke vind niet meteen een antwoord en we gaan rusten met het kleinste verschil.

De tweede helft begint identiek, DGZ maakt het spel en gaat meteen drukken. Valvecke komt steeds minder en minder aan de wedstrijd te pas.
Enkele kansen bieden zich aan maar worden niet afgewerkt… na 10 minuten spelen in de tweede helft werd een tweede wissel doorgevoerd. Branco Moeskops gaat eraf en in zijn plaats komt Koen Valckx spelen. Valvecke komt iets beter in de wedstrijd en neemt het spel geleidelijk aan over.

Er werd meteen gereageerd en Sander Hofmans werd ingebracht voor Ray Carvers die al een assist achter zijn naam mocht aankruisen. Hofmans staat nog geen 2 minuten op het plein of de 2-0 is een feit. Op voorzet van Ken Janssens werkt Hofmans af met de kop in de rechterhoek. 2-0
Doelpunt 3 laat niet lang op zich wachten… 3 minuten later deelt opnieuw(!) Hofmans de genadeslag uit na een verre inworp in de rechthoek van Landgoed kan Hofmans zichzelf vrijspelen en een schot wagen. 3-0

Rangschikking 2 September 2017

Maar een wedstrijd is nooit gespeeld tot het laatste fluitsignaal geklonken heeft en zodus vecht Valvecke zich terug in de wedstrijd. 10 minuten voor tijd tikken ze de 3-1 voorbij de keeper. En om de wedstrijd nog een beetje spannend te maken scoren ze de 3-2 een kleine 3 minuten voor tijd.  DGZ speelt de wedstrijd rustig en beheerst uit en houd de 3 punten in eigen huis. !

 

Details

Datum Time Divisie Seizoen Full Time
September 2, 2017 1:00 pm L-V-L 4de Divisie 2017-2018 90'

Terrein

Laagland Arena - Laaglandlaan 385, 2170 Antwerpen, België
Laaglandlaan 350-426, 2170 Antwerpen, België

Resultaten

Club1st Half2nd HalfGoalsUitslag
FC DasGeneZever123Win
Fc Valvecke B022Loss

FC DasGeneZever

2Koen Valckx 26 Verdediger
3Wesley Moons Verdediger
4Tom Jacobs 19 Aanvaller
7Schani Firens Aanvallende Middenvelder
17Andy Struyf Aanvaller
19Ken Janssens 4 Midfielder
20Rolf Landgoed 21 Verdediger
21Michael Dreesen 20 Midfielder
23Timmy Moons Verdedigende Middenvelder
89Sacha Van Hooydonck Goalkeeper
1Björn Van Deun Goalkeeper
24Sander Hofmans 25 Aanvaller
25Raymond Carvers 24 Flank Aanvaller
26Branco Moeskops 2 Aanvaller
30Mikis Parassiadis Verdediger

Vice Voorzitter: Gunther Renne
Penningmeester: Corina De Mulder
Voorzitter: Michael Verbeeck