FC DasGeneZever vs FC De Weerdt B

Vandaag kwam Fc De Weerdt op bezoek. De mannen uit Berlaar achtervolgde ons op 3 punten en moesten dus winnen om onze 4de positie over te nemen.

Het leek dan ook al vroeg in de wedstrijd de goede kant op te gaan voor De Weerdt door een vroege voorsprong via een goal die rechtstreeks uit hoekschop in het doelkader gedraaid werd. 0-1 en DGZ moest meteen naar de gelijkmaker opzoek gaan. En die kwam er ook. Via Rolf Landgoed die zich zeer sterk doorzet en een cruciale steekpass aan Schani Firens aflevert die properkes binnenschuift en de stand op 1-1 bracht.

De Weerdt komt echter opnieuw op voorsprong door een betwistbare fase die volgens menig verdedigers en toeschouwers als Offside kon worden afgefloten maar Scheidsrechter Leemans had zijn keuze gemaakt en keurde het doelpunt goed. 1-2 !
Opnieuw moet DGZ opzoek naar de gelijkmaker en opnieuw komt die er ! 5 minuten voor rust gooit nieuwe aanwinst Kristof Luijckx de bal in de zestien waarop de keeper deze tracht weg te boksen maar hem recht in de voeten van Branco Moeskops boks, Branco bedankt voor de bal en trapt binnen ! met 2-2 gaan we rusten !…

Onze Supporters zijn goud waard !

DGZ komt bloeddorstig aan de aftrap van de tweede helft. Hoge druk naar voor en het duurt dan ook niet lang vooraleer daar de welverdiende voorsprong uit voorkomt. Timmy Moons gooit de bal in de 16 richting Ray Carvers waar de keeper van de tegenstander de bal probeert te onderscheppen en daarbij mislukt de bal komt zo alsnog bij Ray en hij tikt dan ook binnen. 3-2 DGZvoor het eerst op voorsprong deze wedstrijd !

Het hek lijkt van de dam en de tegenstander zakt dieper en dieper weg. een Vierde doelpunt moet er dus nog bij ! Op voorzet van Schani Firens controleert Ken Janssens de bal op de borst en trapt hem binnen. 4-2 is dan ook meteen de eindstand ! .

Met deze belangrijke driepunter heeft DGZ zijn positie in het klassement verstevigd. We zijn dichter aangesloten bij de top 3 en verder uitgelopen van onze eerste achtervolger. Volgend weekend gaan we op bezoek bij VK Heultje (Westerlo). Supporters op post !

COME ON YOU BLACKS !

Oktober 14, 2017 1:00 pm L-V-L 4de Divisie 2017-2018 90'