Eerste thuiszege !

Speeldag 3 in de L-V-L. Op het programma deze speeldag stond een -ondertussen- klassieker. We mochten de vrienden van VK Klungel ontvangen.

Terwijl ze twee seizoenen geleden een hapje voor ons waren, zijn ze vandaag een sterk blok dat af en toe heel gevaarlijk kan doorbreken.

Onder een zakkende zon, en een 25 graden temperatuurtje vatten we deze partij aan. We zijn amper 40 seconden ver wanneer VK Klungel naar voren stormt en meteen een schot waagt, onze keeper verkijkt/verstapt zich op de poging, en de brilscore is zowaar meteen van het bord geveegd. We hebben even een klapje te verwerken, waardoor Klungel nog tot 2 keer toe een schot mag wagen, eentje zeilt over, en een andere een metertje voorlangs. na 10 minuten voetbal neemt DGZ het initiatief over, we drukken, voetballen ons een weg naar voor, en creëren kansen. op minuut 29 is het Heiko die de bal in de diepte aanpakt, en hem mooi voorzet voor de vrijstaande Schani. Hij waagt een laag schot in de verste hoek, initieel zit de keeper er nog bij, maar net niet genoeg. 1-1 ! Een kleine moraal injectie door onze bloedbanen en, slechts 4 minuten later, is het Dave die via een mooie bal aanname, wegdraait van zijn man, en hem in de verste kruising plaatst. 2-1 ! Na de achterstand om te buigen in voorsprong zou je denken, je hebt de tegenstander een mokerslag gegeven… Helaas, Vk Klungel geeft nooit op…
2 minuten na de voorsprong zetten ze de bordjes terug gelijk.
Onze Andy werpt uit, een klassieke steal van een VK Klungel speler volgt, hij zet onze laatste verdediger op het verkeerde spoor, en werkt met een laag schot in de linkeronderhoek af. 2-2 ! Heiko zijn laatste wapenfeit speelt zich af in de 16 van de tegenstander, Hij werd aangetrapt op zijn kuit, volgens de scheidsrechter was er echter niets aan de hand, geen fout, maar Heiko is wel opgehaald door den ambulance van het aanpalende ZNA Jan Palfijn ! Benji vervangt hem. 2-2 is meteen ook de score waar we mee gaan rusten.
De 2e helft begint in ons voordeel, we blijven drukken en gaan opzoek naar de voorsprong, Vk Klungel probeert veeleer op de counter met de lange bal. Het is weer wachten tot minuut 60, wanneer Tryggve in de 16 spurt en een schot wil wagen, hij werd echter foutief afgestopt op zijn blitzkrieg naar doel, en de bal gaat op de stip. Het is eveneens Tryggve die de penalty omzet in een verdiende voorsprong. Na de 3-2 geven we het spel opnieuw een beetje aan VK Klungel, ze kunnen nog een kans of 3 versieren maar putten er geen doelpunten meer uit. Wij versieren ook nog enkele doelpogingen en hoekschoppen, maar ook wij zijn tevreden met 3-2.

Eindstand 3-2 ! We danken VK Klungel voor de spannende, en strijdvaardige wedstrijd van beide teams, en kijken uit naar volgende week. We gaan op bezoek bij Real Putte in Bonheiden ! #ComeOnYouBlacks!🖤🧡

Doelpunten:
29″ – Schani Firens 1-1