Een valse start…

Speeldag 1 – DGZ – Fc Gloria NGB
Uitslag 0-2 

Wisselvallig weertje op deze hoogdag voor elke hobbyvoetballer, de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen 2019-2020 ! 
We hebben de eer om de bezoekers van FC Gloria NGB deze middag te ontvangen in onze eigen Laagland Arena. Vol goede moed, en gevuld met vitamines, na een uitgebreid ontbijt dat plaatsvond in onze kantine kunnen onze jongens fris aan de aftrap verschijnen. 

Fc Gloria NGB is een nieuwe tegenstander dit seizoen , we hebben dus geen flauw idee wat te verwachten, voorzichtigheid is dus geboden. De eerste 10 minuten maken de mannen van gloria het spel, ze kunnen af en toe komen drukken en versieren een hoekschop… We kunnen echter wel geen noemenswaardige grote kansen vernoemen, buiten een goal die werd afgekeurd omwille van offside, de beelden beamen die correcte scheidsrechterlijke beslissing. Geleidelijk aan nemen we het spel over, we spelen de bal goed rond, en kunnen met regelmaat van de klok tot in de zestien van onze tegenstander infiltreren. De laatste pass/schot laat jammer genoeg telkens de wensen over. Omstreeks minuut 30 noteren we een 100% kans, Urbion neemt de bal voorbij de verdediger mee met het hoofd, en kopt hem op de lat. In de rebound staat Heiko klaar om de bal staalhard tegen de netten te knallen, maar hij raakt hem te laag en beslist over. Na nog veel duel en over en weer gevoetbal in het middenveld komen we in de laatste minuut van de eerste helft. De speler van Gloria krijgt de bal aan de baklijn en beslist een schot te wagen, hoewel er een verdediger in zijn lijn staat, de bal blijft ongemoeid en verrast de keeper in het center van het doel. En zo sta je toch wel redelijk onverwacht op 0-1 achterstand, en dat vlak voor rust !. 😭

We steken de koppen bijeen en vatten de 2e helft met een dosis extra grinta aan. We zetten meteen hoge druk, en spelen nagenoeg de hele 2e helft op de speelhelft van onze tegenstander. Veel grote kansen kunnen we er niet uitputten, Gloria heeft immers 90 minuten lang 4 ervaren verdedigers die de achterlijn zeer efficiënt gesloten houden. We noteren wel 7 hoekschoppen en 4 vrije trappen in deze 2e helft. We beslissen nog enkele malen op de keeper, enkele ballen waaien over, en scheren naast. Maar we komen niet tot scoren. Gloria krijgt nog een reuzekans met een binnenloper op de buitenkant van de lat, die net niet over de doellijn beland. In minuut 80 werd al dat harde werk afgestraft… Een schot van een tiental meter voorbij de middellijn waait over onze keeper… net onder de lat, in de kruising, in doel… 🎁 0-2 🎁, boeken toe. De volgende 10 minuten blijven we proberen. Maar de pluim gaat naar de volwassen verdediging van Fc Gloria NGB. 

Hoe je deze wedstrijd ook draait of keert, we hebben niet gescoord, maar we hebben hier wel een potje voetbal gespeeld. ⚽

Lost the battle, but not the war ! 
We danken alle supporters voor hun aanwezigheid 

Volgende week nemen we het op tegen Fc Lindau in Herentals. We gaan daar opzoek naar onze eerste drie punten van het seizoen ! 
Herenthoutseweg 211 – 2200 Herentals !
#ComeOnYouBlacks#WhenTheBlacksGoMarchingIn