Duel der zwart/oranje’s .

Zachte winterdag op speeldag 15 in de liefhebbers voetbal liga. We ontvangen Fc Lindau uit Herentals in de Laagland Arena. Beide zwart/oranje elftallen van de L-V-L tegen elkaar ! Dit duel is klassiek, een stugge wedstrijd, tegen stevig gebouwde mannen met veel duelkracht…

We zijn talrijk aanwezig en hebben veel zin in de eerste wedstrijd van 2020, met 14 leden van de ‘merciless legion’ vatten we de wedstrijd aan. We hebben tijdens de winterstop nieuw ingekocht, en laten 2 nieuwe spelers debuteren, of dat een goed debuut was lezen jullie in de komende paragrafen.

We trappen af en zetten meteen goed druk op de tegenstander die voetballend onze mindere vormt, we hebben dus maar 1 opdracht, de bal veroveren en zo weinig mogelijk duels aangaan, we moeten deze wedstrijd voetballend oplossen. Dankzij onze pressing kunnen we al vroeg in de wedstrijd enkele mooie kansen wagen op doel. De afwerking missen we nog in de openingsfase, maar we tikken het balletje gecontroleerd rond. Lindau vormt echter amper gevaar, ze hebben het moeilijk met de DGZ spelers die op hun lip zitten om de bal terug de hunnen te maken. Paniekerig voetbal, en de lange bal, zijn de enige uitwegen die ze proberen om een motie tot aanvallen te realiseren. Het zijn echter de sterkere zwart/oranje troepen die rond het halfuur de netten voor het eerst doen trillen. Yoshi is alleen weg op links, komt oog in oog met de keeper en wilt het balletje graag rechts binnenschuiven, de lange vinger van de keeper zit er jammer genoeg nog tussen en hij bokst hem nog uit doel, maar daar is Mikis goed gevolgd en tikt hem binnen. 1-0. We noteren nog 2 – bijna 100% – doelkansen van Mikis en Wesley, maar we rusten met 1-0.
We schuiven en wisselen enkele posities, Timmy neemt terug plaats in de centrale verdediging en Dimitri schuift naar het centraal middenveld, Kenneth neemt zijn oude basisplaats na een langdurige blessure terug in, in de verdediging. We vatten de 2e helft zelfzeker aan. 10 minuutjes voetballen is genoeg om een mokerslag uit te delen. Bijna dezelfde modus operandi dan bij het openingsdoelpunt, maar dit keer is Mikis weg op rechts, hij legt hem perfect ‘on time’ af voor Yoshi, die hem op zijn beurt ook maar binnen te tikken heeft. 2-0. De Herentalse hoop maakt een val…
4 Minuten later zwiert Mikis vanop rechts het balletje naar de linkerflank, waar kersvers speler Jeremy hem aanneemt en hem meteen in de verste hoek, paal-binnen weglegt. 3-0.
Lindau heeft geen verhaal tegen de korte ‘blitzkrieg’ en moet pompen of verzuipen om de score niet te ver te laten uitlopen. Op hoekschop van Heiko – die ook uit langdurige blessure terug is- neemt Jeremy de bal ineens op de slof, hij hobbelt voorbij de keeper in de rechtse onderhoek van het doel. 4-0. Met een assist was Heiko niet content…10 minuten later krijgt hij op assist van Jeremy, die de bal vanuit het centraal middenveld met een knappe doorsteekpass richting rechter flank steekt, een mooie goal op een presenteerblaadje, de keeper komt uit, Heiko blijft kalm, kijkt goed en speelt er rustig, maar beheerst voorbij. De bal rolt de kader in en we staan zowaar op 5 minuten voor tijd met de forfaitscore op het bord.
In de laatste 2 minuten vallen er echter toch nog 2 doelpunten voor Lindau, beide doelpunten waren volgens de talrijk aanwezige supporters offside, waarop onze verdediging geen beweging meer vertoonde, en ze met 2-3 spelers oog in oog met onze doelman kwamen te staan. Laat het ons maar een nieuwjaarscadeautje noemen… 5-2, en een overtuigende overwinning zijn de samenvatting van deze speeldag!

Op naar volgende week, dan gaan we naar de rupelstreek, waar we VK Klungel partij gaan bieden. 14.30h Europalaan 3 – Rumst. #WhenTheBlacksGoMarchingIn 🖤🧡💪

Bekijk hier de doelpunten opnieuw !