Alles gegeven!

Prachtige zaterdag, stralende zon ☀️ en een zwoel temperatuurtje, zijn de Herentalse setting voor speeldag 25 in de 3de reeks van de L-V-L. We nemen het op tegen Fc Vervoort, die tot op gisteren in ons kielzog verbleven. 
We zakken met 11 dappere voetballers af naar Herentals: Tryggve – Edwin – Andy – Timmy – Kevin – Urbion – Ashmat – Schani – Eddy – Dave – Ray.
Al vanaf de aftrap speelt Vervoort met het mes op onze keel, het tempo direct de hoogte in en het balbezit overwegend voor onze tegenstander. Het duurt dan ook niet al te lang voor onze Andy al moet ingrijpen, hij tackelt weliswaar zuiver op de bal, maar de scheidsrechter wijst meteen naar de stip & dan komt het, onze tegenstander zegt zelf tegen de scheidsrechter dat het geen penalty is…
Een echt unicum sinds onze allereerste match in de LVL is geschied… De scheidsrechter komt terug op zijn beslissing en fluit: Hoekschop ! Zeer sportief en uiterst bewonderenswaardig van de mannen van Vervoort. Het is echter niet veel later dat het onvermijdelijke gebeurd… Voorzet van op links, werd meteen op de slof genomen, maar onze Tryggve zat er nog tussen, de rebound werd echter wel staalhard in de linker onderhoek geknald. 1-0 op het kwartier ! We zijn al op achtervolgen aangewezen ! 
Maar onze blacks laten het hoofd nog niet hangen. We spelen een beetje op en neer voetbal, maar de betere kansen blijven voor Vervoort, op het halfuur missen ze een bijna-open-doelkans. Voor ons is het wachten tot minuut 44, wanneer we net buiten de rechthoek, op rechts, een vrije trap toegekend krijgen. Onzen Eddy zet zich achter de bal, en plaatst hem net naast de juiste kant van de paal binnen. 1-1 op slag van rust ! We zijn er nog bij !
Tijdens rust verschuiven we enkele posities, Schani gaat op de flank, Urbion schuift naar voren en Ray neemt een positie op het middenveld voor zijn rekening. Deze helft start identiek. 6 minuten na aftrap, waagt de Vervoortste aanval zich aan een proper schot, de bal kruist – met een tussenstopje op de grond – mooi de rechter hoek in. Lap! 2-1. We komen dan wel weer op achterstand, toch beginnen we er stilaan maar zeker beter en beter door te komen, enkele schoten en kansen volgen zich op, maar ook enkele tegenprikken van Vervoort doen ons soms naar de haren grijpen. De laatste tien minuten van dit duel zijn de beste ! We schieten nog net naast, en onzen Dave kan op de laatste 2 minuten een perfecte voorzet van Urbion, net niet omzetten in de gelijkmaker… We hebben hier wel van een prachtige match kunnen genieten, die we met opgeheven hoofd verloren zijn… Stuk voor stuk hebben onze jongens alles in de strijd gegooid om toch een punt binnen te trekken ondanks de vele afwezigen deze wedstrijd. Met dit verlies geven we echter wel onze 4de plaats door aan Fc Vervoort, maar aan zo een mooie ploeg, doen we dat met plezier. Een sportieve en aangename match is de korte samenvatting van dit duel.

Op naar volgende week, dan nemen we het in onze eigen Laagland Arena op tegen Fc Fortuna. Supporters op post om 13.00h ! We voorzien ook onze bangelijke DGZ-Burgers die voor 3€/stuk te koop zullen zijn ! 😀

#ComeOnYouBlacks 🖤🧡